Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Tüzifa Értékesítés
Cím: 2851 Környe, József Attila utca 3.Email: kulmanlaszlo@freemail.hu
Web: http://www.kornyefa.huTelefon: 06/20-938-2778

Bevezető

Fatüzelés:

A fa kivágásakor annak víztartalma még igen magas a fa tömegének kb. 50%-a körül van. Nagyjából egy év alatt szárad a fa természetes körülmények között légszáraz állapotúra. A légszáraz fa még mindig 15-20% vizet tartalmaz. A fa vásárlásakor érdemesebb köbméterben megállapodni, mert az űrmérték kevésbé víztartalom függő, mint a fa tömege.
A fa eltüzelésekor érdemes odafigyelni annak víztartalmára, mert ha túl sok a fában a víz, akkor nagyon lecsökken a tüzelés hatékonysága. Az égés során a fából elpárolgó víz ugyanis hőt von el, így fából elgőzölögtetett víz nagy energiát emészt fel, ez már komoly energiaveszteség. Amellett, hogy a nedves fa tüzelése gazdaságtalan, még az égés is máshogy zajlik le. Az égéstérben a tökéletlen égés következtében az értékes fagázok eltávoznak a kéményen át vagy bekormolják a kéményt. A bekormolt és eltömődött kémény szennyezi a levegőt és további veszélyforrásokat is rejteget.

A fa tárolása:

A fát felhasználásra aprított méretben tároljuk, mert a kisebb a darabok jobban kiszáradnak. A farakást úgy készítsük el, hogy az alsó sor alatt legyen 10cm légrés/raklap/ és mögötte is, ha házfal mellé rakjuk, szintén legyen 5cm a szellőzéshez. Ha lehet, mindig déli oldalra rakjuk a farakást. Esővédő tetőre szükség van és használhatunk nem földig érő szellős fóliatakarást is. A sorok között egy kézfejnyi távolságot hagyjunk, azért hogy a szabadon mozgó levegő a távozó nedvességet magával vigye. Pincében csak száraz fát szabad tárolni, hiszen a frissen vágott fa a pincében nem szárad meg, csak befülled,penészesedik.
A száradás típusától és idejétől függ, hogy a fa mennyi nedvességet tárol: 10% nedvesség tartalom: nagyon száraz fa. 15% nedvesség tartalom: levegőn jól szárított fa 20% nedvesség tartalom: száraz fa, szabadban, esőtől védve tárolva. 50% nedvesség tartalom felett: zöld fa.
A fákat a testsűrűség szerint is feloszthatjuk Nagyon nehéz fa (som, cser, gyertyán, eper, melyeknek testsűrűsége 880-760 kg/m 3), Nehéz fa (akác, vadkörte, bükk, kőris, tölgy, szil, dió, vörösfenyő, melyeknek testsűrűsége 680-580 kg/m3), Könnyű fa (fűz, hárs, vadgesztenye, éger, fehér- és rezgőnyár, egyéb fenyők, testsűrűségük 560-450 kg/m3), Nagyon könnyű fa (kanadai és feketenyár, cédrus, melyeknek testsűrűsége 450-380 kg/m3). Testsűrűségen minden esetben a 15%-os légszáraz fa nedvességtartalmára vonatkoztatott értékét értjük.

Cserépkályhásoknak:

(a cserépkályha fűtése)tüzelés fával
A jó tüzelés feltételei a megfelelően száraz fa, a megfelelő átmérőjű és magasságú kémény (kellő mennyiségű oxigén). A cserépkályha egyfajta hőtárolós kályha, az eltárolt hőmennyiséget főként sugárzással közvetíti a lakótérbe. Akkor igazán gazdaságos, ha hosszú ideig egyenletesen melegít. A cél az, hogy fokozatosan rakott száraz kemény fával felfűtsük a belsejét, majd ez a hőmennyiség sokáig meleget adjon. A cserépkályha a fűtendő helységhez, a tűztere a kályhához van méretezve. Cserépkályhások szerint egy cserépkályha csempe egy lég m3-t képes felfűteni. Ez azt jelenti,a fűtendő helység ahány lég m3 annyi csempét kell tartalmazzon a cserépkályha. A begyújtáskor jól megrakjuk a tűzteret fával és meggyújtjuk. Egyszeri megrakással ill, begyújtással a kályha optimálisan felmelegíthető. A fa mennyiségét ki kell tapasztalni. A felfűtött kályhára már csak a hőérzetnek megfelelően kell rárakni. Annyi fával fűtsünk, amennyi még jól felhevíti kályhánkat. Annál kevesebbet nem szabad, többet pedig nem érdemes elégetnünk. Átmeneti időben elég naponta egyszer fűteni, nagy hidegben viszont a folyamatos fűtés javasolt. Az ajtón lévő huzatszabályzót sohasem szabad teljesen lezárni. Minimális huzatot minden esetben biztosítani kell, még akkor is ha már csak parázs van. Ilyenkor a kis huzat miatt kevés a levegő, az égés már nem tökéletes, Ennek legszembetűnőbb jele az üveges ajtók üvegének kátrányozódása! Ezen kívül a huzattal, a kéményen át folyamatosan megy ki a drága energia. Arról nem is beszélve, hogy a kellő mennyiségű fa többszörösét tüzeljük el. A helyes módszer az amikor a kikísérletezett mennyiségű fát a tűztérbe hátulról kezdve állítva behelyezzük, elé néhány vékonyabb hasábot, majd gyújtóst és az üzletekben kapható alágyújtóst helyezünk.(A túl nagy hasábok nehezen égnek el, térfogatukhoz képest kicsi a felületük. A túl vékony hasábok pedig hamar ellobbannak.) A gyújtós készülhet fenyőből vagy akácból is (könnyebben gyullad) . Ezt a famennyiséget elégetjük legalább pár cm-esre nyitott ajtóval (jó huzattal), majd amikor már csak parázs van, koppanásig behajtjuk az ajtót. Ekkor azonban még marad néhány mm-es rés. A parázs még sok értékes kalóriát tartalmaz, ha elzárjuk a levegőtől, ez nem szabadul fel, faszén keletkezik. Ez veszteség, eléghetett volna. Amikor a parázsból már csak itt-ott látszik, akkor viszont lezárjuk az ajtót. Így a kéményen át a legkevesebb meleg jut ki. A fatüzelésű kályhákban általában nincsen rostély és hamuajtó, viszont előfordul az ajtón szellőzőnyílás. A senyvesztett tűz esetén felgyűlhetnek még éghető gázok a kályha járataiban, s ez be is robbanhat!

Akciós tüzifa a készlet erejéig!
Mindig kérje aktuális ajánlatunkat!
+36 20/938-2778
Rendelési igényének megfelelően. Kiszállítás csak 40 km-es körzeten belül!


Bemutatkozás

Bográcsoló fa
25 cm hosszú 2 - 6 cm vastag
Keményfa
30 liter/ zsák
Fa hulladék
Fahasítási hulladék (kazánfűtéshez ajánljuk)
Változó hosszúságú
Változó vastag
Vegyes keményfa (fűrészpórmentes)
1,65 m3/raklap
PEPO szilárd alágyújtós
Figyelem: több mint 95% KEROZIN tartalom. Extra hőérték.
EZ MINDENT BEGYÚJT !
Legyen az vastag rönkfa vagy akár brikett !
A Pepo szilárd alágyújtós 40 részre törhető, így 40 begyújtásra elegendő.
Ha ezt használja, nem kell többé sok időt töltenie a begyújtással.
Spórolja meg az időt és a fáradságot!
Kézzel hasított gyújtós
25-33 cm hosszú
0,5-3 cm vastag
Kézzel hasított puhafa
30 liter/zsák
Gyújtós
25-33 cm hosszú
0,5-4 cm vastag
Vegyes keményfa
30 liter/zsák
Biobrikett, fabrikett
Kötőanyag hozzáadása nélkül nagy nyomáson előállított biobrikett.
Anyaga: Keményfa forgács és max 10% papír
Kiszerelés: 20-30-40 Kg-os zsák
Mérete: 12 x 12 x 25 cm
Kötőanyag hozzáadása nélkül nagy nyomáson előállított biobrikett.
Anyaga:Vegyes keményfa forgács
Kiszerelés:10-13 Kg-os zsugorfóliás
Mérete: 6,5 x 31 cm

Keresőszavak

tüzifa Környe, Hálós tüzifa Környe, Bográcsoló fa Környe, Fa hulladék Környe, PEPO szilárd alágyújtós Környe, Kézzel hasított gyújtós Környe, Gyújtós Környe, Biobrikett, fabrikett Környe,


Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0